Dierfysiotherapie
http://www.dierfysiotherapie.nl/
http://www.nvfd.nl/
Dierenambulance
U kunt de dierenambulance bellen voor vervoer naar de praktijk, of voor een gewond dier zonder eigenaar.
http://www.dierenambulancegouda.nl/ 0182-529059
http://www.dierenambulancerotterdam.nl/ 0900-1120000
Chippen
In Nederland horen alle pups gechipt te zijn voor ze 7 weken oud zijn. Voor katten is het nog niet verplicht gechipt te zijn, maar wel erg aan te bevelen.
Pups worden vaak al gechipt bij de fokker. U kunt dit bij ons laten controleren. Voordeel van chippen is dat – mocht het dier weglopen – het snel geïdentificeerd en teruggebracht kan worden. Dat geldt niet alleen voor honden en buitenkatten, maar ook voor binnenkatten. Het komt namelijk regelmatig voor dat die groep dieren verongeluk wegglipt als er een deur of raam openstaat en dan in een omgeving komt waar hij of zij de weg niet kent en bang is. Met chip kunnen de baasjes snel gevonden worden.
Wanneer u uw dier meeneemt op vakantie naar het buitenland of voor export naar een ander land, is een van de eisen die gestemd worden dat het dier geïdentificeerd kan worden. Ook daar voldoet u aan met een chip.
www.ndg.nl
www.backhomeclub.nl
Verzekeren van je huisdier
Het hebben van een huisdier betekent ook verantwoordelijk zijn voor een goede verzorging. Dat is meer dan goede voeding of een mooie mand. Goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Het is mogelijk om voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed.
Wel/niet verzekeren? Bij wie verzekeren?
De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeringen, moet u zelf maken. In algemene zin kunnen we stellen dat wanneer er geen spaarpotje is waaruit de kosten van de medische behandeling betaald kunnen worden, het verstandig is om uw huisdier te verzekeren. Er zijn in Nederland een paar aanbieders. Om een goede keuze te maken kunt u bij ons en bij andere huisdier-eigenaren vragen naar de ervaringen.
http://www.petplan.nl/
http://www.proteq.nl/proteq-dier-en-zorg-verzekering/
https://vergelijkdirect.com/verzekeringen/dierenverzekering/vergelijken/
Vakantie met uw huisdier (LICG)
Ook op vakantie houdt u natuurlijk rekening met uw huisdier. Op de site van het LICG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren) vindt u veel informatie, onder andere voor reizen naar het buitenland met een huisdier.
En komt u een leuk diertje tegen in het buitenland? Dan waarschuwen we vast: neem liever geen zwerf- of asiel dieren mee uit het buitenland. Ze kunnen ziektes meebrengen die gevaarlijk zijn voor mens en dier en zijn vaak slecht aangepast aan het gezinsleven. Ook lost u de situatie daar niet op die manier op. Geef liever geld aan dierenbeschermingsorganisaties ter plekke.
zie: http://www.licg.nl
Huisdierencrematorium
Helaas komen onze dieren een keer te overlijden. Vaak wordt dan gekozen voor crematie, eventueel met het mee terugkrijgen van de as van het dier. Waar u ook voor kiest, het moet voor uzelf goed voelen en helpen bij de verwerking van het verlies.
Er zijn meerdere huisdierencrematoria. Wij kiezen voor de klantvriendelijkheid en service van SHCN en bevelen hen van harte aan.
http://www.shcn.nl/
Dierenasiels
Denk bij aanschaf van een nieuw huisdier ook eens aan het asiel, ook voor jonge dieren en knaagdieren/konijnen!
dierenasiel Gouda:
http://gouda.dierenbescherming.nl/
dierenasielen Rotterdam en omgeving:
http://www.asielenrijnmond.dierenbescherming.nl/
landelijke site van de dierenbescherming:
http://www.dierenbescherming.nl/
konijnen- en knaagdierenopvang Ridderkerk:
http://konijnenopvangrijnmond.dierenbescherming.nl/
Stichting konijnenbelangen
Veel mensen hebben te weinig kennis van konijnen. Stichting konijnenbelangen wil hier verandering in brengen. Dit doen ze door het geven van voorlichting, verspreiden van informatie en het ondersteunen van konijnenasielen. Daarnaast maken ze zich sterk naar de overheid voor wetgeving, zodat konijnen erkend worden als volwaardig huisdier.